De ce să alegi vase de lemn?

Vasele de lemn pentru bucătărie. Beneficii și importanța lor pentru un stil de viață sănătos. 

Cu toții știm cât de important este să avem un stil de viață sănătos, să mâncăm sănătos, să alegem alimente naturale…dar v-ați întrebat cât de importante sunt vasele din care mâncăm?  

Studii au arătat că vasele de aluminiu, de plastic sau de fontă pot fi dăunătoare și chiar ne pot îmbolnăvi. O alternativă pentru acestea ar fi vasele de lemn. Tradiționalele vase de lemn, folosite cu mulți ani în urmă, dar care au fost redescoperite pentru beneficiile lor, când vine vorba de gustul adevărat al mâncării, dar și de păstrarea proprietățiilor alimentelor.  

Lemnul absoarbe umezeala și grăsimilie.

Este cunoscut că preparatele tradiționale, precum mămăliga, carnea pregătită pe grătar sau chiar peștele să fie așezate pe vase sau tocătoare de lemn. De ce? Pentru că lemnul are proprietatea de a absorbi umezeala, iar mâncarea își păstrează gustul adevărat. Însă, dacă așezați pe fundul de lemn carne cu grăsimi, trebuie să acordați o atenție sporită curățării acestuia.  Folosește apă fierbinte, rade-le cu un cuțit și usucă-le imediat. Detergentul este exclus, deoarece ar putea fi absorbit și impregnat în viitoarele alimente. 

Brânza are gust mai bun pe platouri de lemn…

Dacă vrei să te simți ca și cum ai lua cina pe malul Loarei, dar totuși la tine acasă, avem o idee care te poate ajuta. Ia o sticla de vin roșu sau rose și mai multe feluri de brânzeturi, struguri, smochine, crochete și aproape este gata. Dar cel mai important este platoul pe care le așezi. Pentru asta te putem ajuta cu un platou de lemn realizat special pentru brânzeturi (numit și ,,charcuterie’’). Brânzeturile care stau pe astfel de vase de lemn, vor prinde o aromă deosebită, care te va face să uiți că ești acasă.  

 

Lemnul păstrează gustul adevărat al alimentelor. 

Lemnul este cunoscut pentru propietatea sa de a nu oxida fructele și legumele și de a le păstra gustul și  Din această cauză, multe mămici au ales să îi hrănească pe cei mici din boluri de lemn, mult mai sănătoase , dar și mai durabile decât un bol de plastic. Pe lângă beneficiile lor, formele atrăgătoare și diferitele dimensiuni pe care le au, îi fac pe copii să mănânce cu mai mult drag, într-un mod distractiv.

*Produsele destinate pentru copii de pe site-ul nostru sunt realizate realizata din lemn masiv de fag, tratat cu ulei de tung, nontoxic, natural 100%. Uleiul pur se foloseste pentru finisarea obiectelor care vin in contact cu alimentele.

 

Sperăm că v-au ajutat ideile și sfaturile noastre și vă așteptăm pe site-ul nostru, dar și pe pagina noastră de Facebook și Instagram 

Surse https://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare-41/de-ce-sa-alegi-sa-folosesti-lemnul-in-bucatarie-13495.html

 

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *